Genel

OŞYAD, ELLEK ‘TE  “KADINLAR  GÜNÜ” ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Dernek Başkanı Bardak; “8 Mart dünya emekçi kadınlar günü” nedeniyle bizleri Mahallenize davet ederek program yapmamızı sağlayan dernek üyemiz Ömer Kıvrak, Mahalle Muhtarı Mahmut Kıvrak ile bu  etkinliği izlemeye gelen Mahalle sakinlerine teşekkür ediyoruz. Bugün burada sizlere, şairlerimiz şiirlerini okuyacak, aşık ve ozanlarımız bağlaması eşliğinde türkülerini seslendireceklerdir” dedi.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), “Dünya emekçi kadınlar günü” kutlama etkinlikleri kapsamında, Aydınlar Mahallesi’nde program düzenledi.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi, Ellek Beldesi’nin Aydınlar Mahallesi’ndeki eski okul binasının bahçesinde  düzenlenen programda, “Dünya emekçi kadınlar günü” kutlandı.

Dernek üyelerinden Ömer Kıvrak ile Mahalle Muhtarı Mehmet Ali (Mahmut) Kıvrak’ın davetlisi olarak Şair ve Ozanlar, Aydınlar Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Program; OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak’ın açış konuşması ile başladı. Dernek Başkanı Bardak; “8 Mart dünya emekçi kadınlar günü” nedeniyle bizleri Mahallenize davet ederek program yapmamızı sağlayan dernek üyemiz Ömer Kıvrak, Mahalle Muhtarı Mahmut Kıvrak ile bu  etkinliği izlemeye gelen Mahalle sakinlerine teşekkür ediyoruz. Bugün burada sizlere, şairlerimiz şiirlerini okuyacak, aşık ve ozanlarımız bağlaması eşliğinde türkülerini seslendireceklerdir. Bizleri ağırlamış olmanızdan dolayı bir kez daha sizlere teşekkür ederek programımızı sizlerle  paylaşırken, kadınlarımızın gününü bir kez daha kutluyor, sağlıklı günler diliyoruz.”diye konuştu.

Dernek Başkanı’nın açış konuşmasının ardından, Mahalle sakinlerinden Haydar Gürsoy bağlaması ile sahne aldı. Gürsoy, bağlaması ile türkü söyleyen biri olduğunu ancak, yaklaşık 50 yıldır sahne almadığını söyleyerek böylesi bir etkinlikte kendisinin sahne almasından dolayı OŞYAD’a teşekkürlerini sunduktan sonra kendisine ait ezgilerini yorumladı.

Program; şairlerin şiirlerini okumaları ile Aşık ve Ozanların türkülerini yorumlamaları ile devam etti.

Ellek Beldesi, Aydınlar Mahallesi’ndeki etkinlikte; Melek Avcı Çoşkun, Bekir Dağsever, Seyfi Metin, Ahmet İpek, İsmet Develioğlu ve Mustafa Bardak şiirlerini okudu.

Program kapsamında; Haydar Gürsoy, Yahya Gürz, Ali Tülüce, Yusuf Dalkılıç, NurdoğanÇolakkadıoğlu, Abdullah Ulusoy, Dursun Yeşiloğlu,Osman Körkü, İbrahim Karagülle, Mahmut Eynallı ve ZekeriyeGözübenlitürküleriyle sahne aldılar.

OŞYAD Yönetim Kurulu üyesi Dr. Musa Güven ile OKÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Doğaner ise programda sahne alan şair ve ozanları izlemekten gurur duyduklarını söylediler.

Aydınlar Mahallesi’ndeki program 3,5 saat sonunda tamamlanırken, etkinliğin kapanışında konuşan ev sahibi Ömer Kıvrak, OŞYAD üyesi olmaktan ve arkadaşlarının ziyaretine katılmaktan gurur duyduğunu belirterek teşekkür etti.

Mahalle sakinleri ise Ramazan ayı sonrasında daha geniş katılımlı bir etkinlik için OŞYAD üyelerini beklediklerini söyledi.

 (OŞYAD Basın)