Genel

“FISTIK GİBİ FUAR” SLOGANIYLA  DÜZENLENEN KİTAP FUARINI YAKLAŞIK 100 BİN ZİYARETÇİ GEZDİ

Vatandaşların yoğun ilgisiyle tamamlanan Kitap Fuarı’nda amaçlarının Osmaniyelileri yazar ve kitaplarla buluşturmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Kadir Kara, “Osmaniye’mizde yaşanan depremlerin etkilerini kentimizden silebilmek adına durmaksızın çalışmaya devam ederken bir yandan da kültürel etkinliklerle hemşerilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Amacımız tüm hemşerilerimizi yazarlarla bir araya getirerek çeşitli konularda düzenlenen söyleşi etkinliğinde buluşturmak. Ayrıca geçmişten geleceğe köprü kurarak alışkanlıkların değiştiği bir dünya da gençlerimiz ve çocuklarımızın sanal dünya da değil gerçek dünya da yaşamasını istiyoruz. Her yaştan vatandaşımız kitap fuarımıza akın etti. Osmaniyeli kitapsever, Osmaniye kitap dostu bir kenttir. Osmaniye Belediyesi Kitap Fuarı, kıymetli hemşerilerimin sayesinde Türkiye’nin önde gelen fuarları arasında yerini almıştır. Ben başta fuarımıza yakın ilgi gösteren hemşerilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan yıkıcı depremlerden etkilenen kentler arasında yer alan Osmaniye’de “Fıstık Gibi Fuar” sloganıyla ulusal düzeyde düzenlenen Osmaniye Belediyesi 7. Kitap Fuarı kitapseverlerin yoğun ilgisiyle tamamlandı. Yüzlerce yazar binlerce kitabın kitapseverlerle buluşturulduğu kitap fuarını 10 günde yaklaşık 100 bin kişi ziyaret ederken, binlerce çocukta çeşitli kültürel etkinliklerle doyasıya eğlendi. 

Osmaniye’de etkili olan depremlerde iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar alan esnaflar için Masal Park yanındaki alana konteyner çarşının kurulmasından dolayı bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda 24 Kasım’da kitapseverlere kapılarını açan Osmaniye Belediyesi 7. Kitap Fuarı 10 günde yaklaşık 100 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Yüzlerce yazarın binlerce kitabın yer aldığı fuar, Osmaniye merkez ve ilçelerde yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere çevre illerden gelen vatandaşlarında yoğun ilgi göstermesiyle tamamlandı. Binlerce kitapseveri 35 yazar ile söyleşi programında onlarca yazarı da belirlenen tarihler arasında imza günlerinde buluşturan kitap fuarında çocuklarda unutulmadı.

Kültürel etkinlikler çerçevesinde Tahta Bacak Balon ve Hacivat Karagöz gösterileri ile Şirinler Çocuk Tiyatrosu fuara katılım gösteren çocuklar için sahnelendi. Yoğun katılımlarla gerçekleşen etkinliklerde çocuklar doyasıya eğlenirken kitapsever dostlar da kitap kokuları arasında 10 gün boyunca keyifli anlar yaşadı.

“7. KİTAP FUARI ÖĞRENCİ VE VATANDAŞLARIN YOĞUN İLGİSİYLE KARŞILANDI”

Deprem bölgesi Osmaniye’de yaşanan yoğunluğa dikkat çeken yayınevi yetkilileri, “Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde etkilenen Osmaniye’de düzenlenen 7. Kitap Fuarı öğrenci ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Her gün binlerce kitapsever stantları ziyaret etti.

Depremin insanlar üzerindeki sıkıntılarının kitapla geçiyor olması da bizleri de çok mutlu etti. Türkiye’nin her bölgesinde kitap fuarlarına katılım oluyor ancak dediğimiz gibi deprem bölgesi Osmaniye’de bu yoğunluğu görmek bizlere de motivasyon oldu” diye konuştular.

Depremin izlerinin silinmesi için kitap fuarının kendilerine motivasyon kaynağı olduğunu dile getiren öğrenci ve vatandaşlar da, “Yaklaşık bir yıl önce büyük bir deprem atlattık. Depremin izleri kent genelinde büyük ölçüde silindi silinmeye de devam ediyor. Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlen Kitap Fuarı da bizler için önemli bir kültürel etkinlik oldu. Osmaniye’nin kültürel yapısına önemli katı sağlayan kitap fuarını bu yıl da düzenledikleri için Belediye Başkanımız Kadir Kara’ya ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz” dediler.

“ÇOCUKLARIMIZIN SANAL DÜNYADA DEĞİL

GERÇEK DÜNYADA YAŞAMASINI İSTİYORUZ”

Vatandaşların yoğun ilgisiyle tamamlanan Kitap Fuarı’nda amaçlarının Osmaniyelileri yazar ve kitaplarla buluşturmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Kadir Kara, “Osmaniye’mizde yaşanan depremlerin etkilerini kentimizden silebilmek adına durmaksızın çalışmaya devam ederken bir yandan da kültürel etkinliklerle hemşerilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Amacımız tüm hemşerilerimizi yazarlarla bir araya getirerek çeşitli konularda düzenlenen söyleşi etkinliğinde buluşturmak. Ayrıca geçmişten geleceğe köprü kurarak alışkanlıkların değiştiği bir dünya da gençlerimiz ve çocuklarımızın sanal dünya da değil gerçek dünya da yaşamasını istiyoruz.

 Her yaştan vatandaşımız kitap fuarımıza akın etti. Osmaniyeli kitapsever, Osmaniye kitap dostu bir kenttir. Osmaniye Belediyesi Kitap Fuarı, kıymetli hemşerilerimin sayesinde Türkiye’nin önde gelen fuarları arasında yerini almıştır. Ben başta fuarımıza yakın ilgi gösteren hemşerilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Öte yandan Osmaniye merkezde faaliyet gösteren okulların yetkililerinden gelen talepler doğrultusunda Kitap Fuarı’na katılmak isteyen öğrenciler Osmaniye Belediyesi bünyesinde görevli servisler tarafından fuar alanına ücretsiz olarak taşındı.

Belediye basın