Genel

ZORKUN’DA Kİ İÇME SUYU ANA HATLARINA YAPILAN  İZİNSİZ BAĞLANTILAR İPTAL EDİLDİ

Osmaniye Merkeze bağlı Karaçay, Gebeli, Haraz, Alibekirli, Fatih ve Ulaşlı Mahallelerinde yaşanan su azalmalarını araştıran ekipler, Zorkun Yaylasından gelen ve bahse konu 6 mahallenin su ihtiyacını karşılayan içme suyu ana taşıyıcı hatta çok sayıda izinsiz müdahalede bulunulup boru bağlantıları olduğunu tespit etti. Yapılan bu müdahalelerin şehir merkezinde önemli ölçüde vatandaşların içme suyuna ulaşmaları noktasında mağdur oldukları kaydedildi.

Osmaniye Belediyesi, yaşanan yıkıcı deprem sonrasında su kaynaklarında oluşan yer değişiklikleri ve zarar gören içme suyu alt yapı çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu çerçevede, yeni içme su kuyuları tespitleri ve şehre gelen ana taşıyıcı hatların bakım ve kontrolü de düzenli bir şekilde sürdürülüyor. Osmaniye Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için izinsiz kullanımların da önüne geçmek için gayret gösteriyor.

SU AZALMALARINDAN 6 MAHALLE ETKİLENDİ

Merkeze bağlı Karaçay, Gebeli, Haraz, Alibekirli, Fatih ve Ulaşlı Mahallelerinde yaşanan su azalmalarını araştıran ekipler, Zorkun Yaylasından gelen ve bahse konu 6 mahallenin su ihtiyacını karşılayan içme suyu ana taşıyıcı hatta çok sayıda izinsiz müdahalede bulunulup boru bağlantıları olduğunu tespit etti. Yapılan bu müdahalelerin şehir merkezinde önemli ölçüde vatandaşların içme suyuna ulaşmaları noktasında mağdur oldukları kaydedildi.

Osmaniye Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğinde çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, ana taşıyıcı hattındaki içme suyu miktarının azalmasına sebep olan izinsiz bağlantıların tamamını iptal ederek tekrar eski haline getirdi. Bu çalışmayla birlikte şehrin güney kısmındaki 6 mahallenin su sorunu önemli ölçüde çözüme kavuşturulmuş oldu. Zorkun’dan gelen şehir merkezini besleyen ana su isale hattına tekrardan izinsiz olarak müdahalede bulunanlar için idari ve kanuni yaptırım uygulanacağı belirtildi.

YAYLALARDA İÇME SUYU BAĞLANTI NOKTALARI KURULACAK

Yayla sezonundan önce tamamlanacak olan içme suyu depolarının hizmete açılmasıyla birlikte her mahalleye kollektör sistemi yapılacak. İçme suyu depolarından kollektörün konulacağı noktaya boruların montajları Osmaniye Belediyesi tarafından yapılacak.   

İzinsiz ve kontrolsüz içme suyu kullanımının önüne geçmek amacıyla hayata geçirilecek olan bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların yayla evlerinde düzenli olarak içme suyunu kullanabilecekleri belirtildi.

Belediye basın