Genel

Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencilerinden “Cumhuriyetin 100. Yılını Kutluyoruz” Etkinliği

Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Cumhuriyetin 100. Yılını Kutluyoruz” etkinliği Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla yapıldı. Etkinliğe Vali Yılmaz’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Program öncesinde Vali Yılmaz ve protokol mensupları, öğrenciler tarafından hazırlanan serginin açılışını yaparak, sergiyi gezdiler. Vali Yılmaz, sergide emeği olan öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Kürşad Seyidoğlu yaptı. Okul Müdürü Seyidoğlu, “Atatürk ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz’ diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir. İlim, irfan ve ahlak sahibi, inancına, tarihine, kültürüne sahip bir gençlik yetiştirmek idealimizdir. Dünyanın en pahalı ve en kıymetli toprakları olan Aziz Vatanımız üzerinde bu büyük milletin Cumhuriyet idaresi ile beraber, hür ve bağımsız, bir ve bütün olarak, dünya durdukça yaşayacağına olan inancımı belirtip, hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, saygılarımı arz ediyorum. ”dedi.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulun öğretmenlerinden Tugay Demirel yaptı. Demirel, “Kurtuluş Savaşı var olmakla yok olmak arası ince çizgide verilmiş, yokluklar içinde kazanılmış bir var olma savaşıdır. Tam 4 yıl sürmüştür. Savaş meydanlarında, düşman tarafından kuşatılmış köylerde, şehirlerde 4 koca yıl. Kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla verilmiş kutsal bir mücadeledir. Cumhuriyet ise bu mücadele sonunda Osmanlı Devletinin küllerinden doğan yeni devletin yönetim şeklidir.”dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını, Şehitler Diyarı Yiğit Osmaniye’mizde büyük coşku ve büyük bir heyecanla, 100. yılına yakışır törenlerle kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, büyük Türk Milletine çok şeyler kazandırdı. Sadece bir köyümüzde bile yapılan bu etkinliğin ne kadar kıymetli, ne kadar güzel ve ne kadar görkemli olduğunu görmekten gurur duyuyorum. Burada bulunmaktan, Osmaniye’nin Valisi olmaktan büyük onur duyuyorum. Bize bu vatanı armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla, minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene.”dedi. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, programın hazırlanmasında emeği ve katkısı olan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamalarında düzenledikleri bu güzel program için teşekkür etti.

Programda, okul öğrencileri dans gösterisi, halk oyunları gösterilerini sergilediler. Okul öğrencilerinden Elif Azra Çetinkurt “Yüzyıl Yıl Marşı”, Alperen Teyek “Bayrak” ve okul öğretmenlerinden Aysun Demirel “Kutlu Asır” adlı şiirleri okudular. Program okul korosunun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla son buldu. Valilik Basın